Бизнесът може да загуби 1 млрд. евро заради пропуски в договарянето

Бизнесът може да загуби 1 млрд. евро заради пропуски в договарянето
Йосиф Аврамов от Българската търговско-промишлена палата предупреди, че има области, в които изоставаме с усвояването на средства от ЕС. Снимка: vestnikstroitel.bg
A A+ A++ A

Бизнесът може да загуби около 1 млрд. евро европейски средства от сегашния програмен период заради пропуск в договарянето на условията, каза пред Bulgaria On Air Йосиф Аврамов, член на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата.

Експертът прогнозира, че бизнесът ще усвои около 60% от отпуснатите средства, но точно колко, ще стане ясно със сигурност към края на 2015 г. Според Аврамов е важно да се следват определени стъпки за по-пълноценното усвояване на средствата от оперативните програми.

Приоритетните оси, на които трябва да се наблегне в оперативна програма „Конкурентоспособност и иновации“, са предприемачество и развитие на бизнеса, иновации, зелена и енергийно ефективна икономика и интернационализация и услуги на бизнеса, смята Аврамов.

По думите му има области, в които изоставаме с усвояването на средства заради високия процент на съфинансиране. Той обаче счита, че има вероятност да се спечели по-голямо финансиране през следващия програмен период, но е необходимо и да се помисли за увеличаване броя и разнообразието на фондовете.

#Йосиф Аврамов #икономика #съфинансиране #предприемачество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници