Един от затрупаните миньори в „Ораново” е изваден жив, състоянието му е стабилно

Един от затрупаните миньори в „Ораново” е изваден жив, състоянието му е стабилно
A A+ A++ A

Един от пострадалите миньори при срутване в рудник „Ораново“ в Симитли преди минути е изваден жив. Това съобщи за Радио „Фокус“ - Пирин, кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който е на мястото на инцидента.

Апостолов посочи, че лично премиерът Пламен Орешарски е установил контакт с кмета във връзка с инцидента. Апостолов е категоричен: „Държавата е готова да ни съдейства с каквото е необходимо!“.

Състоянието на извадения от пострадалите миньори след срутване в рудник „Ораново” в Симитли е стабилно. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин, Александър Костов, зам.-директор на МБАЛ-Благоевград. Пациентът е контактен. Името му е Бойко. Правят се всички необходими изследвания и манипулации, за да се следи състоянието на пациента.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пътува към мястото на инцидента в рудник „Ораново“. В резултат на срутване на скални маси в една от галериите бяха затрупани миньори, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

#Ораново #миньори #рудник #спасен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници