Високият гликемичен индекс предразполага към рак
Хранителните режими, които поддържат гликемичния индекс висок, предразполагат към ракови заболявания, според анализ на редица проучвания, изследващи връзката между храненето и раковите заболявания.
Оказва се, че храненето с прости въглехидрати предразполага към карциноми. При 5 години хранене с храни, покачващи силно гликемичния индекс, вероятността за развитие на раково заболяване нараства с цели 8%. Според изследователите причината е, че подобно меню предразполага към поддържане на високи нива на глюкоза и инсулин в кръвта. Глюкозата е „храна“ за раковите клетки и създава добра среда за развитието им.
Коментирай
Най-четено от
Здраве
Девет от десет човека не знаят, че страдат от хронично бъбречно заболяване
16:30 29.04.2024 | Здраве
Последно от
Здраве