Йорданка Фандъкова: Кметът не бива и не може да прекратява протестите

Йорданка Фандъкова: Кметът не бива и не може да прекратява протестите
A A+ A++ A

Кметът не бива и не може да прекратява протестите, ако не искаме да приличаме на някои съседни страни. Това каза пред журналисти кметът Йорданка Фандъкова, предаде агенция „Фокус“.

Всички необходими по закон мерки се предприемат, работим в тясно сътрудничество с Министерството на вътрешните работи и до момента протестите минават спокойно и мирно, каза кметът. Няма закъсняване на линейки и се правят полицейски кордони, за да се осигури по-лесно преминаване на автомобилите на Спешна помощ, каза Фандъкова и посочи, че това не са нейни твърдения, а на полицията.

Прокуратурата прави своята проверка и аз съм дала своите обяснения, така че компетентните органи ще направят своите проучвания и ще излязат с решение, в случай че има нередности. Аз работя по закон, ако има рискове за сигурността на гражданите, за които да сме сигнализирани от компетентните органи, ще предприема мерки. Смятам, че до този момент такова нещо не се наблюдава и ако има други ситуации, полицията ще реагира веднага и може да предприема съответните действия, каза още кметът на София.

Йорданка Фандъкова посочи, че ако се предприемат някакви действия от нейна страна за прекратяване на протестите, това ще накърни правото на гражданите. Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери строителството на мостови съоръжения във Владая.

#София #протести #кмет #Фандъкова #забрана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници