Сръбски медии: Сретен Йосич е страх и трепет за Борисов

Сръбски медии: Сретен Йосич е страх и трепет за Борисов
Борисов за първи път е само партиен лидер и депутат, а не на водещи политически функции, и затова е много уязвим, коментират сръбски дипломати. Снимка: БГНЕС.
A A+ A++ A

Сретен Йосич е страх и трепет за бившия български премиер Бойко Борисов, който призна, че се страхува от сръбския мафиот, коментират сръбските медии, предава БГНЕС.

Цитирайки обширно изявлението на Борисов от вчера, те напомнят, че обвиненията към Сретен Йосич за планирано убийство на бившия премиер датират от 2010 г., когато българският прокурор Бойко Найденов е съобщил за доказателства за подготвян смъртоносен заговор срещу премиера на България.

Медиите припомнят и отреченото от Борисов изявление на Йоца Амстердам, че по време на пребиването си в България той е бил под негова защита. Борисов е бил призован и като свидетел по делото срещу Сретен Йоцич, но е отказал да даде показания.

Независимо че опасният сръбски мафиот е осъден на 15 годишен затвор, очевидно всява страх у българските власти, твърдят в Белград.

Според дипломати в Белград, които следят внимателно политическите земетресения и нестабилност в България и региона, изявлението на Бойко Борисов при никакво положение не може да бъде случайно.

Твърде вероятно е Борисов, който вече не е премиер, „да е почувствал интуитивно пропукване в своята охрана и сигурност“, заявиха те пред Дарик радио.

Той за първи път е само партиен лидер и депутат, а не на водещи политически функции, и затова е много уязвим, коментират те.

Не трябва да се забравя, че балканските наркокланове са свързани като скачени съдове, а в техния стил е черната ръка на отмъщението да не идва веднага, а да се чака удобният момент, защото мафията забавя, но не забравя, коментира се още в сръбските медии.

#Сретен Йосич #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници