Пътник от българския автобус в Украйна: Ударът беше внезапен

Пътник от българския автобус в Украйна: Ударът беше внезапен
Снимка: mvs.gov.ua
A A+ A++ A


Пострадалите в резултат на тежкото ПТП в украинската Волинска област, които са се отървали със синини и драскотини, са хоспитализирани в санаториум в град Ковел. Един от пътувалите в автобуса – Александър Межений, разказа пред изданието „Сегодня“ подробности около инцидента:

„По-голямата част от пътниците са деца на възраст от 3 до 18 години. Ние сме танцьори и пътувахме от Минск за България за почивка и за да вземем участие в танцов конкурс. В момента на катастрофата много от пътниците спяха“, разказа Межений, който е един от възрастните, придружавал децата. „Ударът беше внезапен – дори ние не разбрахме веднага, че това бе челен сблъсък. Детето, което загина, седеше най-отпред в пътническия салон на автобуса. Аз също стоях в предната част и бях приклещен“, спомня си Межений.

„В първите минути след катастрофата започнаха да ни помагат хора, които вероятно са се движили по пътя. Най-малките плачеха, но бързо ги успокоиха. От удара в автобуса се счупиха стъклата, които нараниха децата. Някои от тях имат мозъчно сътресение и могат да бъдат превозвани единствено в легнала позиция. Тези, които са в санаториума, казват, че искат да продължат пътя си за България. Между другото, преди да заспя, се засмях на веселите шеги на единия от шофьорите. А се събудих от удара. За своето състояние мога да кажа, че ще живея“, разказа Межений.

(По агенция „Фокус“)

#Украйна #катастрофа #български автобус #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници