Шефовете на „Маги Тур“ са в Украйна заради автобусната катастрофа

Шефовете  на „Маги Тур“  са в Украйна заради автобусната катастрофа
Двама българи загинаха при катастрофата в Украйна. Снимка: бТВ, архив
A A+ A++ A

Екип от българската фирма  „Маги Тур“ – Хасково, чиято собственост е автобусът, който катастрофира в украинската Волинска област по-рано днес, заминава за Украйна, за да се информира на място за случая.

Собственикът на фирмата Георги Петков е вече в Украйна, затам пътува и управителката на фирмата Мария Петкова. Двама от служителите на фирмата в офиса им в Хасково заявиха, че не знаят какъв точно е бил маршрутът на автобуса.

От мениджърския екип на фирмата нито потвърдиха, нито отрекоха информацията, но заявиха, че инцидентът ще бъде коментиран след по-подробно запознаване с детайлите на място.

Хасковската фирма е регистрирана и за извършване на туристическа дейност и притежава всички необходими редовни документи за извършване на дейност.

Катастрофата е станала между пътуващ от Беларус автобус „Сетра“ и автобус „БАЗ“ с украински регистрационен номер. Осем души са загинали, сред които и двамата български шофьори. Ранените са 27 души.

Автобусът е  превозвал деца, пътуващи за лагер в Слънчев бряг.

Междувременно Министерството на икономиката и енергетиката започна проверка на инцидента.

Посолството на Република България в Киев е в постоянен контакт с местните власти и оказва необходимото съдействие. МВнР ще продължи да информира своевременно за развитието на ситуацията.

 

 

#Министерството на икономиката и енергетиката #катастрофа #Украйна #Хасково #България #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници