Таксиметровият шофьор от катастрофата в София е карал пиян

Таксиметровият шофьор от катастрофата в София е карал пиян
Таксиметровият шофьор е карал пиян.
A A+ A++ A

„По първоначални данни на дрегер има наличие на алкохол в дъха. Сега очакваме кръвната проба, която ще потвърди концентрацията на алкохол в кръвта."

Това заяви за Нова телевизия в четвъртък Иво Писанов - зам.-началник на „Пътна полиция” към СДВР, във връзка с тежкия инцидент на „Цариградско шосе“, при който пострадаха 12 души, 27-годишна жена почина, а 6-годишно дете е в критично състояние.

„Има досъдебно производство по случая и в неговия ход ще бъдат изяснени причините за възникването на инцидента“, обясни още Иво Писанов и допълни, че след инцидента шофьорът на таксито Михаил Куртев не е говорел.

По първоначална информация причина за инцидента е спукана гума, но очевидци разказаха, че тя се е спукала, след като шофьорът се е врязал в спирката с висока скорост. В момента на инцидента на спирката е имало около 20 души. Таксито помита част от тях, настъпва голяма паника, чуват се викове, тези, които успяват, се разбягват, а други изпадат в шок.

Междувременно стана ясно, че първата линейка е пристигнала за 4 мин. на мястото на катастрофата. Това каза в четвъртък пред бТВ Георги Гелев, директор на Спешна помощ - София.

Той съобщи, че първата линейка е взела малкото детенце, а в 20.54 ч. е закаран и последният пострадал.

„6 линейки са били насочени към мястото на инцидента. Нито една от линейките не се е забавила. Снощи чух, че били забавени линейките заради стачката на Орлов мост, това не е вярно“, подчерта Гелев.

#Иво Писанов #Георги Гелев #София #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници