Йордан Лечков: Делата срещу мен са измислени

Йордан Лечков: Делата срещу мен са измислени
Йордан Лечков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делата срещу мен са много измислени и смешни, а когато попаднат в сериозни съдийски ръце, резултатът е ясен. Това каза за Радио „Фокус“ - Пловдив, бившият кмет на Сливен Йордан Лечков, след като Пловдивският апелативен съд отмени днес негова присъда, наложена от съда в Стара Загора.

Още в самото начало и нееднократно съм казвал, че в случая стоят политически и икономически интереси, каза Лечков. Във всички тези дела се иска той да не заема държавно и кметско място и тази цел прозира, както се казва, от космоса. Има общо шест дела срещу мен, каза Йордан Лечков, като уточни, че едно е във Върховния касационен съд, а другите трябва да минат през апелативен съд. Живот и здраве да има, каза Лечков, който днес отбелязва и своя рожден ден. 

Правила трябва да има в държавата, заяви още Йордан Лечков. Правила да има и е важно да ги спазваме, допълни той. Като сме членове на Европейския съюз поне малко от малко да се стремим и ние да бъдем европейци във всяка една сфера, каза Лечков. Той заяви, че одобрява протестите в страната, тъй като е необходима промяна в системата.

„Както виждаме, сега младите, хората, които стачкуват, имат нещо предвид и това значи промяна на системата. Всеки го казва, но никой не го прави. Няма и желание да го прави“, заяви Йордан Лечков. „Има хора специалисти - да ги оставят. Дали ще бъде Велико Народно събрание, дали задължително гласуване, дали мажоритарна система - хората си го искат. Въпросът е на политиците да им влезе в главата, че трябва да го направят чрез Народното събрание като орган на законодателната власт“, каза още Лечков.

#Йордан Лечков #присъда #дело #оправдан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници