Варненската митрополия: Чакаме официално потвърждение от полицията

Варненската митрополия: Чакаме официално потвърждение от полицията
Варненската митрополия очаква официлно потвърждение от полицията за смъртта на митрополит Кирил. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Към момента нямаме официално потвърждение от полицията. Очакваме това потвърждение около 14.30-14.45 часа. Едва на база на такова потвърждение можем да дадем официално изявление.“

Това каза пред журналисти във вторник говорителят на Варненска и Великопреславска Света Митрополия отец Дончо Александров, съобщи радио „Фокус“ - Варна. Отец Дончо помоли медиите за търпение до момента, в който от полицията дадат категорично потвърждение.

„Има подобни съмнения, но преди да излезе официалното потвърждение на полицията, все още нищо не можем да кажем“, каза още отец Дончо. Той допълни, че ръководството на полицията във Варна е помолила митрополията да не прави изявления, докато няма официално потвърждение от тяхна страна.

„В района на плаж „Траката“, но не на плажа, има църковен имот“, добави той.

Отец Дончо каза още, че не може да коментира дали митрополит Кирил е бил заплашван и да е споделял някакви притеснения.

„Нека да се въздържим, докато нямаме пълно потвърждение от полицията, за да знаем какво точно се е случило. Не може да се каже дали митрополит Кирил е бил сам по време на инцидента“, каза още отец Дончо.

В момента във Варненската митрополия се провежда епархийски съвет. Ако бъде потвърдена смъртта на митрополит Кирил, ще бъде избран временно изпълняващ длъжността митрополит на Варнененска и Великопреславска митрополия.

#митрополит Кирил #Траката #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници