Фандъкова: 22 дни полицаи и протестиращи си партнират

Фандъкова: 22 дни полицаи и протестиращи си партнират
Фандкъкова поздрави служителите на МВР. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„По време на протестите през последните седмици най-важната задача на полицията е да се запазят спокойствието и мирният характер на протестите на хората. Вече 22 дни се вижда как полицията и самите протестиращи си партнират в тази задача.“

Това заяви за агенция „Фокус“ столичният кмет Йорданка Фандъкова в петък, по повод професионалния празник на всички служители на МВР и отбелязването на 134 години от създаването на вътрешното министерство.

По думите на Фандъкова важна задача на органите на реда е и да не се допускат провокации и прояви, които да застрашават сигурността на гражданите.

Тя посочи добрата работа на полицията по време на протестите в столицата, като отбеляза, че самите граждани се обръщат към полицията, когато имат данни за провокации, и игнорират хората, дошли на протеста с други намерения.

„Изказвам благодарност за професионалната работа на столичните полицаи във връзка с осигуряването на реда в града и за доброто сътрудничество в цялостната ни съвместна работа“, отбеляза кметът на Столична община. Тя поздрави служителите на МВР с празника и благодари и на служителите на Общинска полиция.

#Йорданка Фандъкова #МВР #Столична община #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници