Оливър Стоун: Сноудън е герой

Оливър Стоун: Сноудън е герой
Оливър Стоун
A A+ A++ A

Световноизвестният режисьор Оливър Стоун призова лидерите на чуждите държави да дадат убежище на Едуард Сноудън, който според думите на режисьора е „истински герой“. Бившият агент на специалните служби на САЩ Едуард Сноудън вече близо две седмици се намира в транзитната зона на московското летище „Шереметиево“, след като пристигна там от Хонконг, и неговият случай се заплита все повече, тъй като поради анулирането на неговия американски паспорт той не може да пътува и това поставя в деликатно положение Русия.

Руският президент Путин предложи на американеца разрешение за пребиваване, ако се откаже от публикуването на строго секретни документи, но Сноудън отказа.

Въпреки това той има подкрепата на голяма част от американците, начело с режисьора Оливър Стоун, който заяви, че американските власти сами са си виновни за това, че са подслушвали собствения си народ.

„Позорно е, че президентът Обама е по-зает да преследва Сноудън, вместо да реформира подслушвателните техники“, заяви режисьорът по време на филмовия фестивал в Чехия. „За мен Сноудън е герой, защото разкрива тайни, които всички трябва да знаят“, категоричен е Стоун.

#Оливър Стоун #Едуард Сноудън #убежище #герой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници