Бизнесът подкрепя акциите по границите срещу нерегламентирания внос

Бизнесът подкрепя акциите по границите срещу нерегламентирания внос
Производителите искат решения от институциите, които да не усложняват още повече положението им. Снимка: trud.bg
A A+ A++ A

Представители на малкия и средния бизнес приветстват решението на правителството за акцията по границите във връзка с протестите на зеленчукопроизводителитe, заяви Лукан Луканов, председател на Съюз „Произведено в България“, съобщи агенция „Фокус“.

„Ако това не е спорадична, а ежедневна акция, много скоро нашият малък и среден производител на зеленчуци ще усети подобрението на ситуацията, в която се намира“, заяви Луканов. Стана ясно, че заради състоянието, в което се намира, малкият и средният бизнес в момента е основен генератор на безработицата.

От съюз „Произведено в България“ са представили предложения за отпадане на бюрократични и лицензионни режими. Обсъдено е било и финансиране на бизнеса, както и това, че следващият програмен период – 2014–2020 г., България трябва да защити интересите си в програмата, която касае бизнеса – „Иновации и конкурентоспособност“.

„Предстои правителството и парламентът да предприемат редица решения. На нас ни се иска те да са направени така, че да не увреждат допълнително и без това тежката ситуация в малкия и средния бизнес“, отбеляза в заключение Луканов.

#Лукан Луканов #безработицата #бизнеса #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници