Орешарски: Ще назначим зам.-министър, който да отговаря за туризма

Орешарски: Ще назначим зам.-министър, който да отговаря за туризма
Орешарски заяви, че ще имаме нов зам..-министър, който да отговаря за туризма. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Понеже вече сме навлезли в активния туристически сезон, ще запазим сега съществуващите структури и ще назначим заместник-министър, който да отговаря за туризма. Няма да внасяме различни институционални размествания в този не особено подходящ период в момента“, заяви премиерът Пламен Орешарски на среща с представители на туристическия бранш в четвъртък.

„Уточнихме се да продължим дискусиите малко по-късно през есента, когато ще говорим и за дългосрочни стратегии в бранша и за институционалната рамка, с която ще се управлява - агенция, министерство или сегашната структура“, добави министър-председателят, цитиран от БГНЕС.

Той обяви, че е възложил на вицепремиера Даниела Бобева да събере всички предложения за спешни промени в нормативната база или определени процедури и на едно от следващите заседания на МС да направи доклад за състоянието на туризма, за да бъдат предприети съответните мерки.

„Говорихме също така през следващите два месеца да направим широко обсъждане с бранша на стратегията за партньорство с ЕК, което да касае основно средствата за туризма“, заяви още премиерът Орешарски.

#Пламен Орешарски #Даниела Бобева #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници