Андреева: Здравната каса е на червено

Андреева: Здравната каса е на червено
Според Таня Андреева Здравната каса никога не е работила толкова непрозрачно. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева заяви в сутрешния блок на Нова телевизия в четвъртък, че никога Здравната каса не е работила толкова непрозрачно – не се знае как се изразходват парите.

„Моето безпокойство е, че Касата е на червено и няма да може да се разплати с лечебните заведения“, каза тя по повод проблемите на НЗОК.

На въпрос кой ще заеме поста на д-р Цеков здравният министър отговори, че не знае каква е номинацията. „Предполагам, че днес няма да има избор на нов шеф“, заяви тя и допълни, че се надява новият управител на Касата да е компетентен човек.

„Това са парите на пациентите, които те внасят за лечение. Надявам се също така новият управител да работи добре с Надзорния съвет“, заяви още д-р Андреева.

По време на разговора със здравния министър по телефона се включи и шефът на Здравната каса Пламен Цеков, който поиска право на отговор. Той каза, че до момента нито една институция не е изпратила до него документ или покана, че мандатът ще му бъде прекратен предсрочно.

„От медиите разбирам, че съм първа точка в дневния ред на парламента. Аз няма да присъствам там, когато към мен се отправят обвинения и няма да мога да представя аргументите си“, каза Цеков. По думите му точката, с която му се иска оставката, не е подкрепена с нито един документ, а се базират само на изказвания на определени хора, който са зависими от здравния министър.

„Не приемам обвиненията, че това е политическа акт“, отговори Андреева.

#Таня Андреева #Пламен Цеков #НЗОК #здравна каса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници