Елена Йончева: Лъжа е, че сме летели с Авиоотряд 28 за Сомалия

Елена Йончева: Лъжа е, че сме летели с Авиоотряд 28 за Сомалия
Снимка: mirogled.com
A A+ A++ A

„Разпространената информация, че сме летели с Авиоотряд 28 за Сомалия, не отговаря на истината и искрено ме натъжава“, заяви журналистката Елена Йончева по повод днешна пресконференция на ГЕРБ, предава БГНЕС.

„Винаги съм защитавала честната и открита журналистика, независимо от времето и условията, в които работим. Опитът да бъде наклеветен и употребен български журналист, независимо в чие лице, е повод за тревожен размисъл“, казва Йончева.

„Екипът ни, който се състои от двама души - Елена Йончева и операторът Николай Николов, е летял с авиокомпания KLM на холанските авиолинии по линията София - Амстердам - Найроби - Джибути. От Джибути до Босасо (Сомалия) сме летяли с местна авиокомпания, DAALLO AIRLINES. Целта на пътуването е заснемането на документален филм за Сомалийските пирати, след отвличането на кораба „Маласпина Касъл“ с български моряци на борда“, заявава още журналистката.

„Направихме три документални филма. Екипът ни беше и първият журналистически екип, който успя да заснеме пиратското селище Гарое, където бяха акостирали отвлечени кораби. Немската телевизия DW - TV излъчи нашия репортаж на тази тема. Времето на пътуването беше следното: 26 април 2009 година - София - Амстердам - Найроби (Кения). 27 април – Найроби - Джибути. Връщането е на 8 май, но поради сложността на снимките екипът ни се завърна в София на 22 май, заявява Йончева, която изпраща като приложение копие от електронните билети, както и протокол за закупуването на билетите от Софиа - Сомалия и от Сомалия за София. Вероятно трябва да добавя, че това е единственото ми пътуване за Сомалия“, обяви Йончева.

#Елена Йончева #Авиоотряд 28

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници