Костов иска оставката на шефа на ГДБОП

Костов иска оставката на шефа на ГДБОП
Според Костов всичко около убийството на Мирослава и последвалото го самоубийство на основния заподозрян говори за това, че държавата няма авторитет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да се поискат оставки на най-високо ниво в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, особено на нейния директор главен комисар Станимир Флоров, категоричен е лидерът на ДСБ Иван Костов.

Костов коментира случая с убитата 17-годишна Мирослава Николова от Перник пред bTV в понеделник сутрин.

По думите на Костов всичко около убийството и последвалото го самоубийство на основния заподозрян говори за това, че държавата няма авторитет.

Освен това нарастването на подозренията у хората говори, че няма вяра, че някой авторитет може да се намеси и да успокои нещата, добави той.

„Трябва да се поискат оставки на най-високо ниво в ГДБОП. Например на главния комисар Станимир Флоров“, каза Иван Костов.

„Рухналият в момента авторитет може да бъде закрепен само с драстични мерки“, допълни той.

Версията, че момичето е в чужбина, е израз на крайно непочтено отношение към потърпевшото семейство, смята синият лидер.

„Лошото е, че тези версии на гърба на хората се правят, за да се прикрие тяхната некомпетентност да разкриват истински престъпления“, каза още той.

Според Костов друга основателна причина, за да се поиска оставката на комисар Флоров, е самоубийството на основния обвинен.

Недопустимо е и поисканото извинение от страна на премиера от семейството на жертвата, според лидера на ДСБ.

Не може министър-председател да търси сметка от българските граждани, когато са преживяли такова нещастие. Това е брутално и скандално! Всеки може да е на мястото на това семейство и от всеки ще бъде поискано извинение. Сега вероятността премиерът да се яви на публично място и да бъде освиркан е много голяма“, подчерта Костов.

#Иван Костов #ДСБ #Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” #ГДБОП #Станимир Флоров #Мирослава Николова #Перник #главен комисар #комисар #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници