Пуснаха Гергана Червенкова на свобода срещу 1000 лева гаранция

Пуснаха Гергана Червенкова на свобода срещу 1000 лева гаранция
Гергана Червенкова е заплашена от екстрадиране в САЩ за обвинения, за които се предвиждат 68 години затвор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд пусна от ареста Гергана Червенкова под гаранция от 1000 лева, предаде БГНЕС.

Гергана Червенкова е заплашена от екстрадиране в САЩ за обвинения, за които се предвиждат 68 години затвор. Докато чака решението на съда обаче, на нея й беше наложена най–тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От няколко месеца тя не е виждала децата си и прекарваше дните си на 3 етаж в следствения арест.

На децата им мъжът й Димо не може да каже какво се случва с майка им и казва, че е в командировка.

Гергана Червенкова, работила в сайт за онлайн търговия с лекарства като счетоводител-статистик, докато един ден животът й се преобръща и тя вече е в следствения арест, но се надява „България да не допусне такова безумие!“.

Близките й се опитват да кажат, че обвиненията срещу нея са абсурдни, а Гергана само е изпълнявала работата си - трудов договор без управленски права в търговско представителство „БГ Глобал Сървисиз“, която е обслужваща компания на английската фирма „Юромедонлайн“ ООД.

Животът на младата жена се преобръща, когато след посещението си миналата година в САЩ Цветан Цветанов обяви по телевизията, че е разкрит (съвместно с американците) и задържан „основният организатор“ на българо-американска организирана престъпна група.

#Гергана Червенкова #САЩ #гаранция #Цветан Цветанов #Червенкова #Гергана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино