Шефът на Здравната каса няма намерение да подава оставка

Шефът на Здравната каса няма намерение да подава оставка
Пламен Цеков заяви, че няма намерение да подава оставка. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Директорът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Пламен Цеков няма намерение да подава оставка, заяви той пред БНТ във вторник.

Той определи натиска да напусне поста си като политически.

Д-р Цеков отхвърли обвиненията в непрозрачност и заяви, че всички решения на Надзорния съвет на касата се публикуват на сайта й.

По думите му в момента Касата има най-малък щат и най-много здравноосигурителни плащания, а бюджетът й е стабилен.

Припомняме, че в понеделник ГЕРБ защитиха управителя на Националната здравноосигурителна каса. На специална пресконференция Цецка Цачева и депутатите Даниела Дариткова, Десислава Атанасова, Светлана Ангелова и Милена Дамянова обвиниха настоящия здравен министър д-р Таня Андреева в политическа чистка заради искането й да бъде сменен Пламен Цеков. Според тях Андреева не може да иска оставката на Цеков, който е избран от парламента.

На 28 юни здравният министър д-р Таня Андреева съобщи от парламентарната трибуна, че ще поиска оставката на шефa на здравната каса д-р Пламен Цеков. В пленарната зала тя поясни, че се присъединява към становището на лекари и пациенти, обединени около идеята за оставката на Цеков заради забавени разплащания на болниците.

„Здравната каса е пред фалит и има проблеми с доставките на лекарства за онкоболните“, бяха сред мотивите за оставката на д-р Пламен Цеков, които тогава посочи и Мая Манолова, зам.-председател на парламента.

В същото време от Българския лекарски съюз декларираха, че докато д-р Пламен Цеков е на този пост, те няма да преговарят за следващия рамков договор, както се случи и с този.

#Пламен Цеков #НЗОК #ГЕРБ #Таня Андреева #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници