ВМЗ Сопот получи 27.5 млн. лева

ВМЗ Сопот получи 27.5 млн. лева
A A+ A++ A

ВМЗ Сопот получи 27.5 млн. лева и заплатите на работниците ще бъдат изплатени, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). Държавната консолидационна компания (ДКК) придоби акции на стойност 27.5 млн. акции от „ВМЗ Сопот“ ЕАД чрез увеличаване на капитала на дружеството. Придобиването на акции на ВМЗ от страна на ДКК е стъпка от преструктурирането на дружеството, предприето в отговор на поетите ангажименти от страна на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев.

По този начин в компанията е инжектиран финансов ресурс от 27.5 млн. лева, от които са погасени неотложни задължения, изплащат се работни заплати и се рестартира производството. Днес до края на деня ще бъдат изплатени всички забавени възнаграждения към работниците – две заплати и половина и два аванса. 

На 13 юни министър Стойнев посети ВМЗ Сопот и се ангажира да работи активно в посока на това хората да получат своите заплати и предприятието да има нужните оборотни средства, за да изпълнява поръчките си и да работи. 

В резултат на направения детайлен анализ по предложение на министър Стойнев на 19 юни правителството прие доклад с мерки за стабилизиране и развитие на компанията. „Очаквам от мениджмънта на предприятието адекватни действия в отговор на усилията на министерството за стабилизиране на ВМЗ. Смятам, че са необходими усилия в две посоки – активно търсене на нови поръчки и много висока ефективност и прозрачност при управлението на дружеството и изпълнението на текущите поръчки“, каза министър Драгомир Стойнев.

#ВМЗ #Сопот #заплати #финансиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"