Заседание за полетите на „Авиоотряд 28“ ще се проведе във вторник

Заседание за полетите на „Авиоотряд 28“ ще се проведе във вторник
Според Венцислав Лаков цари пълен хаос при осъществяване на полетите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Временната парламентарна комисия, която проверява полетите на „Авиоотряд 28“, ще проведе открито заседание на 2 юли в зала „Запад“ на парламента, съобщи БГНЕС.

Временната анкетна комисия ще проведе проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения „Авиоотряд 28“ и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на Въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г.

Ще провери и кога, по какви дестинации (в страната и чужбина), с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въдухоплавателните средства на авиоотряда, а и Министерството на отбраната ще обсъди проекторешение за удължаване на мандата си.

В дневния ред на анкетната комисия ще влезе още запознаване с новопостъпили документи и дискусия по тях; изслушване на настоящи и бивши ръководители на „Авиоотряд 28“, на „Летище София“ ЕАД и на ДП РВД.

Припомняме, че председателят на временната парламентарна комисия депутатът от „Атака“ Венцислав Лаков заяви, че няма документация кой е придружавал Борисов при полетите с военната авиация на ВВС, цари пълен административен хаос при осъществяването на полетите, отговорност не се е търсела от никого.

Оказа се, че нито ВВС, нито НСО имат задължението да пазят списъка на пътниците, продължи депутатът.

#Венцислав Лаков #Авиоотряд 28 #летище София #ВВС #Атака #НСО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници