Орешарски: Няма да има отсрочка за неусвоените европари

Орешарски: Няма да има отсрочка за неусвоените европари
Страната ни тепърва ще трябва спешно да подготвя проекти и разчети, за да може да получи одобрените от Европейския съвет средства за младежка заетост и за финансиране на малкия и средния бизнес, обясни премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма никакъв шанс за удължаване на срока, в който България да усвои парите от сегашния седемгодишен европейски бюджет, обяви премиерът Пламен Орешарски след приключването на Европейския съвет в Брюксел, цитиран от БНР.

Орешарски посочи, че е научил за това по време на съвета.

Други страни от Централна и Източна Европа успяха да си извоюват изключения и отстъпки, но премиерът е разбрал, че въпросът е бил приключен още през февруари и повече такива отстъпки няма да има.

От думите на премиера стана ясно и че страната ни тепърва ще трябва спешно да подготвя проекти и разчети, за да може да получи одобрените от Европейския съвет средства за младежка заетост и за финансиране на малкия и средния бизнес. Очаква се специално за младежката заетост програмите и проектите да бъдат готови тази есен.

В двата дни на срещата никой от европейските лидери не е питал българския премиер за ситуацията у нас, която по думите му била изненадваща и за него самия.

Орешарски каза, че не е свикнал с недоволството и подчерта, че мисли за всички хора - за тези, които протестират, за тези, които не протестират, и за тези, които са против протестите. Според него е трудно да се направи баланс между тях.

Трябва да се има и предвид, че винаги ще има граждани, които няма да одобряват следващ кабинет, защото никое правителство досега не се е радвало на 100-процентно одобрение, посочи Орешарски.

Той подчерта, че не е свикнал с протестите и че не смята, че може да управлява под обсада до края на мандата.

Запитан дали не мисли, че някой трябва да напомни за европейските ценности и принципи и спазването им у нас във връзка последните изяви на лидера на "Атака" Волен Сидеров, Орешарски отговори, че не е напълно в течение какво става в България от два дни насам.

#Пламен Орешарски #ЕС #Брюксел #еврофондове #протести #Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници