Блокираха пътя Петрич–Сандански с домати, дини и краставици

Блокираха пътя Петрич–Сандански с домати, дини и краставици
Снимка: bg.time
A A+ A++ A

Сериозни количества домати, краставици, дини и пъпеши изхвърлиха на пътя Петрич–Сандански стотици земеделски производители, за да протестират срещу ниските изкупни цени на родните зеленчуци и плодове, предаде „Стандарт нюз“.

Над 100 души блокираха движението за около половин час. По-рано те се събраха край зеленчуковата борса в село Кърналово.

В знак на протест затрупаха шосето с част от своята продукция.

Протестиращите негодуват от нелоялния внос на земеделска стока с неясно качество и на ниски цени.

„Нашата продукция не може да се реализира на българския пазар. В момента е най-хубавият домат, а 4 тона стоят необрани в моята оранжерия. Над 100 тона от тази стока стои нереализирана в района на Кресна, Струмяни, Сандански и Петрич. Залежава и ще я изхвърлим. Доскоро цената на домата бе над 1,10 лева за килограм, а сега се срина до 30-50 стотинки за килограм, а пак никой не иска да купува“, заяви земеделският производител Георги Кафтанов от санданското село Ново Делчево. Той и колегите му настояват да бъдат чути от земеделския министър Димитър Греков, настояват за среща с него.

Протестиращите не са против вноса на чужди зеленчуци, защото няма как това да се забрани. Но искат контрол на тази стока и да знаят българите какво ядат. А не да си мислят, че консумират българска продукция, а в същото време това да е чужда стока със съмнително качество.

#Петрич – Сандански #производители #плодове #зеленчуци #Димитър Греков #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници