Плодовете и зеленчуците от хладилника са опасни

Плодовете и зеленчуците от хладилника са опасни
A A+ A++ A

Държането на плодовете и зеленчуците в хладилника може да е опасно за вашето здраве.

Според изследователите плодовете и зеленчуците са „живи“ дори след като бъдат откъснати. Те реагират на промените в нивото на светлината, което се отразява на броя на полезните вещества в състава им, предава БГНЕС.

В зависимост дали е ден или нощ, тези вещества се увеличават или намаляват. Ако се съхраняват в хладилник или в тъмен склад в супермаркета, количеството на полезните съставки намалява. Получава се така, че дори и да ядете достатъчно плодове и зеленчуци, например препоръчителните пет на ден, вие не успявате да си набавите всички необходими витамини и минерали от тях.

Зелето е един от зеленчуците, които реагират рязко на промяната на светлината. Избягвайте да държите в хладилник също спанак, марули, тиквички, моркови, сладки картофи и боровинки. За да решите проблема, изследователите препоръчват да поставите крушка в хладилника си, която да симулира светлината в естествената среда на плодовете и зеленчуците.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници