Христо Мутафчиев преизбран за председател на Съюза на артистите в България

Христо Мутафчиев преизбран за председател на Съюза на артистите в България
Мутафчиев е преизбран за 4-ти пореден мандат и за 4-годишно управление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Христо Мутафчиев беше преизбран за председател на Съюза на артистите в България на проведеното Общо събрание на съюза, съобщиха от пресцентъра на сдружението, предава „Фокус".

Мутафчиев е преизбран за 4-ти пореден мандат и за 4-годишно управление.

Управителният съвет на САБ за следващите 4 години е в състав: Христо Мутафчиев, Валентин Танев, Александър Балкански, Румяна Николова, Таня Димитрова, Николай Станчев, Герасим Георгиев, Валери Кръстев, Мариус Донкин.

На събранието е било решено да има действащ Съвет на гилдиите с представителство председателите на професионалните гилдии в САБ.

Били са обсъдени проблеми с творческите бази на САБ, творчески, синдикални и професионални проблеми на колеги от сценичните изкуства от цялата страна.

Заслугите на предишното ръководство по отношение запазване целостта на съюза, създаването и функционирането на Здравния фонд, устойчивостта на Наградите Икар и Софийски Театрален Салон, увеличаването на обхвата на програма „Мелпомена" и възможностите за други програми за трудова заетост също са били изтъкнати.

Като едно от най-съществените постижения е било отчетено подписването на Колективния трудов браншови договор, което е било заложено в проекто-програмата на Христо Мутафчиев за изтеклия мандат.

#Христо Мутафчиев #Съюз на артистите в България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници