Нигяр Джафер: Управителят на НЗОК най-вероятно ще бъде сменен

Нигяр Джафер: Управителят на НЗОК най-вероятно ще бъде сменен
Парламентът е този, който трябва да вземе решение за ръководството на НЗОК, посочи председателят на здравната комисия в Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Най-вероятно ще се стигне до промяна в ръководството на НЗОК. Мисля, че д-р Пламен Цеков е наясно със ситуацията, но преди това дължи отговори", обяви председателят на здравната комисия в парламента д-р Нигяр Джафер пред БНР.

"Парламентът е този, който трябва да вземе решение за ръководството на НЗОК. Българският лекарски съюз категорично заяви своето искане. През последните дни валят оплаквания от асоциации на болници, от отделни депутати, и то от ГЕРБ, че има огромни суми неразплатени средства, т.нар. надлимитни дейности, в различни райони на страната", посочи още д-р Джафер.

Тя обеща да се търси отговор на въпросите колко са неразплатените средства и какво е състоянието на болниците.

Председателят на парламентарната здравна комисия коментира още, че основният извод в одитните доклади на Сметната палата в края на работа на 41-вото Народно събрание е, че мерките на ГЕРБ не са довели да по-добри резултати, а цените на лекарствата не са понижени, като здравноосигурените у нас доплащат най-много от джоба си.

#Нигяр Джафер #Пламен Цеков #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници