Принц Едуард и принцеса Софи пристигат в София

Принц Едуард и принцеса Софи пристигат в София
Графът и графинята на Уесекс пристигат у нас по покана на президента Росен Плевнелиев. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

По покана на президента Росен Плевнелиев на 23 и 24 юни на официално посещение у нас ще бъдат Техни Кралски Височества принц Едуард, граф на Уесекс, и съпругата му принцеса Софи.

В 18.30 часа днес принц Едуард и съпругата му ще се срещнат с българския държавен глава в резиденция "Лозенец" в София, съобщиха от прессекретариата на президента.

В 10.00 часа утре принц Едуард и принцеса Софи и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов ще посетят Първа АГ болница "Св. София" и ще разговарят с ръководството на болницата и представители на фондация "За нашите деца" във връзка с успешното им осемгодишно партньорство и с реализацията на "Проект против изоставянето на деца".

В рамките на посещението Техни Кралски Височества ще разгледат Следродилното отделение на болницата и ще се срещнат с майка, участник в проекта по превенция на изоставянето.

По-късно президентът Росен Плевнелиев, принц Едуард и принцеса Софи и кметът на София Йорданка Фандъкова ще посетят Центъра за обществена подкрепа "Св. София" на фондация "За нашите деца" и ще се срещнат с приемни деца и семейства, с които организацията работи.

По обяд в Природозащитния информационен център "Витоша" принц Едуард ще присъства на демонстрация на скаутски умения на участници в Международната награда на херцога на Единбург.

По същото време принцеса Софи ще бъде на посещение в Южния парк в столицата на детската площадка "Азбукари" за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания.

#принц Едуард #принцеса Софи #София #България #Росен Плевнелиев #Хасан Адемов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници