Лъчезар Богданов: Някои от мерките на правителството не са в много смислена посока

Лъчезар Богданов: Някои от мерките на правителството не са в много смислена посока
A A+ A++ A

Икономическите и социалните мерки на правителството са много малки стъпки, някои от тях не са в много смислена посока, като тази с минималната работна заплата. Това каза за агенция „Фокус“ икономистът от „Индъстри Уоч“ Лъчезар Богданов.

Според него приетите мерки като че ли не адресират по-сериозните проблеми, за които трябва да се правят реформи. „Бих посъветвал правителството по-често да се вслушва в собствения социален министър д-р Адемов, който няколко пъти даваше доста разумни предложения и доста точно идентифицираше по-дълбоките проблеми: инвестиционните, пазарът на труда, заетостта и проблемите на безработицата“, допълни Богданов.

Икономистът смята, че България трябва да излезе от модела, в който има регулиране и фиксиране на крайните цени. Според Богданов това ще се случи най-късно след около 3 години и трябва да гледаме натам и всяко друго подобно решение е опит временно да се търси публично замазване на тежките проблеми и отлагане на решаването им.

„Съчувствам на правителството или на тези, които се опитват да свършат тази работа - да търсят някакви временни решения, след като е пределно ясно, че каквото и да мислят в момента, то ще трябва да бъде радикално променено след 2015 - 2016 година“, каза още Богданов.

#правителство #мерки #Лъчезар Богданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници