Пияна жена шофирала 20 км в насрещното на АМ „Хемус“

Пияна жена шофирала 20 км в насрещното на АМ „Хемус“
A A+ A++ A

Служители на ОДМВР - София, задържаха 43-годишна жена, управлявала автомобила си в насрещното платно на автомагистрала „Хемус“ след среднощно преследване, съобщи БГНЕС, позовавайки се на МВР.

Екшънът се разиграл тази нощ около 1.39 часа, когато автопатрул на сектор „Престъпления по пътищата“ получил съобщение за лек автомобил „Пежо 4007“ с габровска регистрация, който се движел към столицата в насрещното платно.

Магистралните полицаи реагирали незабавно. Те засекли колата близо до пътен възел Ботевград, подали звукова и светлинна сигнализация да спре, но водачът не се подчинил и най-хладнокръвно продължил пътя си.

Униформените последвали нарушителя, но за да избегнат евентуален инцидент с други участници в движението, се придвижили до следващия пътен възел по стария път. След близо 20-километрова гонка по аутобана те принудили безразсъдния водач да спре.

Оказало се, че зад волана на автомобила е 43-годишна жена. Тестът с техническо средство показал, че тя подкарала семейната кола след употреба на алкохол. Задържана е за срок до 24 часа.

За престъпление по чл. 343 б от НК срещу нея е образувано досъдебно производство.

#пияна жена #"Хемус"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници