Бойко Синапов: Животновъдите са готови за протести

Бойко Синапов: Животновъдите са готови за протести
Към днешна дата все още не са сформирани екипите във ведомствата, Министерството на земеделието и храните вече един месец не работи и се занимава единствено с кадрови промени, се казва в изявлението. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Животновъдите от цялата страна са готови за протестни действия, посочва в изявление председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов, съобщава „Фокус“.

Всички структури искат да излязат да изразят недоволството си от бездействието на правителството „Орешарски“.

Към днешна дата все още не са сформирани екипите във ведомствата, Министерството на земеделието и храните вече един месец не работи и се занимава единствено с кадрови промени, се казва в изявлението.

Животновъдите нямат яснота за изплащането на субсидиите през тази година. Не се работи по максималното усвояване на средства по Програмата за развитие на селските райони с цел да не бъдат загубени милиони в края на годината.

Отделно няма яснота и за подготовката на следващия програмен период 2014–2020 г., за мерките, които се предвиждат за подпомагане на сектора, критикуват от асоциацията.

Правителството трябва да започне да работи по-интензивно. В противен случай ние като асоциация повече няма да даваме кредит на доверие, се отбелязва в изявлението на Бойко Синапов.


#Бойко Синапов #животновъди #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници