Трети пореден ден на протести в София (Обзор)

Трети пореден ден на протести в София (Обзор)
Неделният протест мина през инциденти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от пет часа продължи третият ден на протестите в София срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, съобщи БГНЕС.

След като се събраха на пл. "Независимост" отново в неделя вечерта протестиращите минаха през Народното събрания, блокираха кръстовищата на Софийския университет и "Орлов мост" и продължиха към Моста на влюбените до НДК. Оттам минаха през централата на ГЕРБ в административната сграда на НДК и продължиха по бул. "Витоша" към централата на БСП на "Позитано". След това се отправиха към бул. "Стамболийски", към сградата на ДПС, върнаха се отново на площад "Независимост" и поеха към ПП Атака". Това бе неделният маршрут на протестиращите, които викаха "Оставка" ,"Мафия" и заявяват, че ще бъде "все така до победата". Те бяха "въоръжени" с тъпани, свирки.

Протестът на над 15-те хиляди протестиращи протекъл цивилизовано, с изключение на една група, която си започнала да скандира нецензурни думи и лозунги "Червени боклуци", "Долу БСП!" и други.

Протестът е минал без инциденти.

Нямало е тежко струпване на полицаи, освен при охраната на държавните институции като сградата на МС, Народното събрание и други.

Припомняме, че протестите в неделя вечер срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС продължиха до късно, въпреки че той обяви оттеглянето си.

По-рано през деня лидерът на БСП Сергей Станишев каза, че случаят с Пеевски е било политическа грешка, а премиерът Пламен Орешарски покани в понеделник НПО и представители на протестиращите. Той посочи, че би било безотговорно да подаде оставка, това би дестабилизирало държавата.

#ДАНС #протест Орешарски #Сергей Станишев #Делян Пеевски #БСП #НДК #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници