Протестът в София събра над 10 000 души

Протестът в София събра над 10 000 души
Протестът в София събра около 10 000 души. Снимка: Нова тв
A A+ A++ A

Протести срещу избиранането на депутата от ДПС Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) се състояха в редица градове от страната в петък вечер. По предложение на министър-председателя Пламен Орешарски парламентът избра Пеевски за шеф на ДАНС, което предизвика обществено и политическо недоволство.

В София протестът събра по данни на полицията около 10 000 души, които изразяваха повече от няколко часа недоволството си пред сградите на Министерски съвет, на Народното събрание и блокираха движението на Орлов мост.

Сред протестиращите са забелязани бившият регионален министър Лиляна Павлова и бившият енергиен министър Делян Добрев въпреки изричната "забрана" на Бойко Борисов представители на ГЕРБ да не се включват в протеста. Бившият лидер на СДС - Мартин Димитров, също бе на протеста.

Телефоните бяха заглушени. Освен мобилната и интернет комуникацията беше силно затруднена, съобщи Нова телевизия.

Обстановката остана спокойна и според МВР няма регистрирани инциденти.

Протестът на софиянци продължи до 23.00 часа в нощта срещу събота.

Протести срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС се състояха и във други градове на страната като Варна, Пловдив, Велико Търново, Пазарджик и Шумен. Стотици недоволни варненци се събраха пред сградата на Градския съвет на БСП, а по-късно и на ДПС, където скандираха „Мафия", „Оставка". Варненци блокираха и за кратко движението на някои кръстовища в града, но и в морски град протестът приключи мирно, съобщи агенция "Фокус".

#протест #София #Варна #Делян Пеевски #ДАНС #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници