Червеното месо води до инсулт

Червеното месо води до инсулт
A A+ A++ A

Високопротеиновата диета има големи преимущества, когато говорим за отслабване и поддържане на телесно тегло, но е от изключително голямо значение какъв е източникът на протеините в нея. Според специалистите хората, които приемат големи количества червено месо, са изложени на по-висок риск от инсулт.

Тази информация се базира на обединените данни от две мащабни проучвания в продължение на близо 20 години. За да установят какво е влиянието на всеки един източник на протеин върху здравето, учените разделили доброволците спрямо това колко често и какво количество червено месо, риба, пилешко, соя, мляко и сирене консумират. Групата на хранещите се предимно с червено месо алармиращо се отличавала от останалите. Сред хората, хранещи се два пъти дневно с червено месо, рискът от инсулт е 28% от общия за популацията.

Експертите съветват, ако решим да контролираме теглото си посредством високопротеинов режим, да се обърнем към здравословните алтернативи – риба, птиче месо, соя, млечни продукти и пречистени протеинови добавки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници