Мобилните телефони увреждат кожата на лицето

Мобилните телефони увреждат кожата на лицето
A A+ A++ A

Мобилните телефони имат отрицателно въздействие върху целия организъм, но ново проучване показва, че последици има и върху кожата на лицето, предаде БГНЕС.

Продължителното писане на съобщения с малък шрифт на буквите може да увреди зрението и да направи очите ни кривогледи, предупреждават експерти от Ню Йорк. Това също така допринася за поява на бръчки в областта на веждите и очите.

Забелязали сте, че след дълъг разговор едната ви половина на лицето е загряла от топлината на устройството и ръката, с която го държите. Продължителното излагане на тази вредна топлина може да увеличи производството на меланин, който от своя страна води до образуването на старчески петна по лицето. Според специалистите тези петна могат да ви направят визуално по-стар с до десет години.

Експерти от Харвардския медицински институт са потвърдили, че изкуствената светлина от телефоните, които гледаме преди да заспим, предизвиква смущения в производството на мелатонин, като по този начин причинява разстройство на съня.

Съществува и рискът от възпаление на кожата, особено ако по нея е нанесен грим. В някои случаи жените си причиняват тежки инфекции. Антибактериалните кърпички могат да намалят опасността от разнасянето на вируси и бактерии.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници