Васил Божков не отиде на сватбата на сина си

Васил Божков не отиде на сватбата на сина си
Васил Божков не отиде на сватбата на сина си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отсъствието на Васил Божков на най-важното събитие от живота на единствения му син - Антон, породи лавина от коментари и предположения. Наследникът на боса на „НОВЕ холдинг“ извинил баща си с трагично събитие - на следващия ден, 2 юни, Васил Божков погребвал свой близък приятел и съдружник в „Еврофутбол“, пише в. „Уикенд“.

Иначе сметката за „сватбата на годината“ между Антон Божков и Ива Софиянска в хотел „Шератон“ - 300 куверта за общо 90 000 лева, била предварително платена от Божков. Най-богатият българин пратил като сватбен подарък на младоженците и плик с 50 000 евро, освен това платил хонорара на Лили Иванова от 30 бона.

Отсъствието на боса на „НОВЕ холдинг“ на сватбата обаче възкреси спомените за враждата между него и бащата на булката - Стефан Софиянски. Конфликтът избухна в края на 90-те години, когато политикът бе избран за втори път за кмет на София.

Тогава контролирана от Софиянски Столична община умишлено режеше фирми от орбитата на „НОВЕ холдинг“ от търгове за апетитни терени в столицата. Хората на Софиянски съумяваха да изхвърлят Васил Божков от СК „Левски“ и до го детронират като президент на Българската шахматна федерация, за да поставят на негово място скандалния Любомир Павлов-Пъпката.

Васил Божков срещна отпор от Софиянски и в опита си да вземе на дългосрочна концесия стадион „Българска армия“ в качеството си на президент на ЦСКА. Тогава бе задвижена процедура Военното министерство да прехвърли терените в Борисовата градина на Столична община, а тя да се договори с Божкав. В последния момент обаче Софиянски спря сделката.

#Васил Божков #Антон Божков #Ива Софиянска #Стефан Софиянски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници