„Подкрепа“ се опасява, че правителството ще обслужва само интересите на бизнеса

„Подкрепа“ се опасява, че правителството ще обслужва само интересите на бизнеса
A A+ A++ A

От КТ „Подкрепа“ изразиха безпокойство, че новото правителство ще обслужва интересите на бизнеса за сметка на обикновените хора. Те ще организират протести, ако до средата на октомври кабинетът не предприеме реални стъпки за подобряване на жизнения стандарт. В отворено писмо до парламента КТ „Подкрепа“ призовава за конструктивен дебат по приоритените области.

От Конфедерация на труда „Подкрепа“ искат поетапна промяна на модела на преразпределение на обществени продукти и справяне с бедността. Вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов отбеляза пред БНР:

„Да, разбира се, че майчинските трябва да бъдат давани на майките, но да се обръща майчинството на професия, извинявам се, но струва ми се, че това не е в реда на нещата. Аз не искам премахването на пенсионните фондове, просто спира да е задължително.“

Синдикатът изразява притеснение от начина, по който се състави правителството, и смята, че в някои аспекти новият кабинет ще обслужва интересите на икономически кръгове.

Димитър Манолов подчерта, че вчерашната среща с премиера е била с цел обслужване интересите на бизнеса за сметка на трудовото законодателство: „Това, което мен ме притесни, е, че се подготвя именно този сценарий. „Дайте, днеска ще поговорим за регулативните режими“, които без съмнение пречат на бизнеса, и след като без съмнение пречат, значи без съмнение им пречи кодексът“.

Отсрочката за реални стъпки в належащите реформи е дадена до средата на октомври, след това от синдиката се заканиха да се включат в масови протести. Главният секретар на КТ „Подкрепа“ Андрей Върбанов заяви: „Ако не бъдат поставени на дневен ред проблемите на хората, в тези протести организирано ще бъдат замесени и синдикатите“.

#КТ Подкрепа #протести #правителство #бизнес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници