Протест срещу изсичането в Борисовата градина заради трамвай

Протест срещу изсичането в Борисовата градина заради трамвай
Протестиращите твърдят, че заради трамвайната линия ще бъдат изсечени над 550 дървета. Според документите на общината броят им е 91. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Студенти се вдигат на протест срещу плана на Столична община да прокара трамвайна линия през Борисовата градина, съобщи БГНЕС.

Протестът е насрочен за четвъртък, 13 юни.

Недоволните граждани се организират във Фейсбук групата „Не на изсичането на Борисовата градина и естакадата на семинарията!“.

Според плана на общината линията на трамвай 18 трябва да минава през „Никола Габровски“, „Г. М. Димитров“ и Борисовата градина.

Студентите твърдят, че ще бъдат изсечени над 550 дървета. Според документите на общината броят им е 91. От тях 4 са в лошо състояние, 67 в средно и 19 в добро.

Инициатори на събитието са Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт, инициативни комитети на гражданите от кварталите Лозенец, Дианабад, Изгрев, Изток, Студентски град и недоволни граждани.

Те са категорични, че няма да толерират партийни символи и лозунги на протеста.

Маршрутът на протеста е от кръстовището на Семинарията, Симеоновско шосе, гара Пионер, ул. „Никола Габровски“ до бул. „Г. М. Димитров“.

#протест #Борисовата градина #София #трамвай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници