Хасан Адемов: Агенцията за закрила на детето няма да се мести без сериозна дискусия

Хасан Адемов: Агенцията за закрила на детето няма да се мести без сериозна дискусия
A A+ A++ A

Не е започнала дискусия за преместването на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) към Министерството на младежта и спорта. Такова решение не може да бъде взето без Обществения съвет към Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Това заяви днес на заседание на Обществения съвет социалният министър Хасан Адемов, предаде бТВ.

„Без сериозна дискусия няма да бъде взето каквото и да е решение“, гарантира той. Изпълнителният директор на сдружение „Национална мрежа за децата“ Георги Богданов отново настоя ДАЗД, която сега е към Министерския съвет, а реално се ръководи от социалния министър, да стане надведомствен орган и да наблюдава политиките на МТСП и другите социални институции.

„Ако агенцията не стане независим орган, каквито са препоръките на международните институции, то тогава трябва да имаме омбудсман на детето“, заяви Богданов. Той предложи да се сформират групи за разработване на мерки за социални жилища. По думите му средствата в процеса на деинституционализация се разпределят неравномерно, а трябва да остават за политики за децата.

#ДАЗД #преместване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници