ДКЕВР: ЧЕЗ не са виновни за убитото от токов удар 11-годишно дете

ДКЕВР: ЧЕЗ не са виновни за убитото от токов удар 11-годишно дете
A A+ A++ A

В случая с починалото от токов удар дете в училищен двор, ЧЕЗ не са виновни. Това е едно много страшно съчетание на ситуации и на неща. Това каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Евгения Харитонова, цитирана от Livenews.bg. Анализът на комисията сочи категорично, че не е имало проблем в електроразпределителната мрежа, както твърдят и от ЧЕЗ. 11-годишният Ангел Капсъзов от Копривлен загина от токов удар в двора на училището си на 19 май.

Ние не сме орган, който може да произнася присъди, има си следствени органи, които работят по случая, уточни шефката на ДКЕВР и продължи: „Там бях доста агресивно настроена и ще видя какво ще бъде произнасянето на съответните служби".

„Наистина много неприятна ситуация. В случая така, както са го написали, този път ЧЕЗ не са виновни. Много е неприятно. Едни горили съчки, не знам какво си... Уведомявайте гражданите да не палят пожари в близост до електропроводи, защото те са си горили някакви клони, в резултат на което са изгорили и нарушили изолацията. Някакво дете се правило на юнак и предишния ден скъсало единия проводник. В същото време, от тези старите селски радиоточки, от които видяхме всички висящи проводници, те са скъсани. При нарушената изолация на проводника, просто дава преходно късо", каза още Евгения Харитонова.

#ДКЕВР #инцидент #токов удар #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино