Евгения Харитонова: Ако цената на тока падне, трябва да се увеличи парното

Евгения Харитонова: Ако цената на тока падне, трябва да се увеличи парното
За да се сключват индивидуални договори между потребителите и топлофикациите трябва да се промени Законът за етажната собственост, посочи Харитонова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Цената на електрическата енергия е по-висока отколкото трябва да бъде, но ако падне, трябва да се увеличи цената на парното. Независимо от формулите, такава е връзката“, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Евгения Харитонова, предаде „Фокус“.

Харитонова посочи, че тези формули за изчисляване на цените се оформят от министерството. За да се сключват индивидуални договори между потребителите и топлофикациите трябва да се промени Законът за етажната собственост, посочи Харитонова.

Тези индивидуални договори малко или повече отиват и към този закон“, каза още Евгения Харитонова.

Относно становището на Комисията за защита на конкуренцията за дискриминация при производителите на топлинна енергия, тя отбеляза, че това касае наредбата за топлоснабдяване, която се издава от Министерството на икономиката и енергетиката.

Всички говорим, че искаме пазар, свободен избор. Вярно е, че има някои услуги, които имат малко или повече монополен характер”, каза Харитонова и призова въпросите за становището на КЗК да бъдат зададени към министерството.

#ДКЕВР #Евгения Харитонова #ток #парно

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници