Румъния иска извинение от еврокомисар

Румъния иска извинение от еврокомисар
Според германското издание „Билд” в едно от своите изявления комисарят Йотингер е казал: „Обезпокоен съм, че такива страни, като България, Румъния и Италия, са във фундаментален смисъл практически неуправляеми“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Румъния изрази възмущението си от изказването на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер, който по информация на германски медии назовал редица страни от Европейския съюз, включително и северната ни съседка, „практически неуправляеми“, съобщава бТВ.

Министърът на външните работи на Румъния Титус Корлъцян заяви, че Букурещ е „дълбоко удивен“ от изявлението на европейския чиновник.

„Ние очакваме официални, публични извинения и убедителни обяснения“, добави ръководителят на румънската дипломация.

Според германското издание „Билд“ в едно от своите изявления комисарят Йотингер е казал: „Обезпокоен съм, че такива страни, като България, Румъния и Италия, са във фундаментален смисъл практически неуправляеми“.

След като разпространените от европейските медии думи на еврокомисаря предизвикаха протести от страна на Италия, властите в Германия уточниха, че изключват от списъка на „неуправляемите страни“ Италия, към която „подобни определения по никакъв начин не биха могли да бъдат отнесени“.

Спрямо Румъния и България не последваха уточнения, което румънските медии и политици намериха за още по-унизително, предават румънски медии.

#Гюнтер Йотингер #Румъния #България #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници