Бедствено положение и в Тетевен

Бедствено положение и в Тетевен
На места в Тетевен снежната покривка достига 1 метър. Снимка: „Фокус“
A A+ A++ A

Критична е зимната обстановка в община Тетевен – от 8.00 часа със заповед на кмета е обявено бедствено положение, съобщиха от общината.

На места снежната покривка достига близо 1 м, предаде „Фокус“. Продължава почистването на пътищата и възстановяването на електропреносната мрежа и инфраструктурата на територията на общината.

Курортното селище Рибарица, както и още около 10 населени места са без достъп. Трето денонощие 60% от населението на общината (12 000 души) е без ток.

Прекъснати са телефонни, интернет, мобилни и други видове комуникации, което възпрепятства информираността на гражданите.

Отменени са учебните занятия на територията на цялата община до второ нареждане.

Създадена е организация за мобилизиране на хора и техника за преодоляване на кризисната ситуация. Свикан е Общински кризисен щаб.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, по високите и усойни места заледени, обработени и опесъчени.

Продължават действията на екипите за оказване на помощ в населените места, пострадали от обилния снеговалеж.

Обстановката на територията на страната до този момент е нормална за зимни условия.

Продължават действията по оказване помощ на населението, почистването на пътищата и възстановяване на инфраструктурата.

Възстановено е електрозахранването в голяма част от населените места на община Чепеларе и на град Роман, като все още без ток са няколко села около града.

Остава бедствено положението в община Чепеларе. Курортен комплекс Пампорово е без вода.

Към момента около 60 населени места са без енергоснабдяване, предимно в областите Велико Търново, Габрово, София-област, Ловеч, Смолян и др.

В района на гр. Етрополе пътищата към селата са непроходими. В момента се извършва транспортиране на гражданин на хемодиализа от с. Лопян към МБАЛ – Етрополе. Операцията се извършва с джип с висока проходимост на РСПБЗН – Етрополе.

Продължава почистването с верижна техника на пътя от гр. Ветрен към махала Гулак, община Костенец, което вчера бе преустановено и където се намират около 25 души.

В област Враца е отворен пътят до хижа „Пършевица“. Изведени са и хората, блокирани в хижа „Студенец“, Пловдивско.

В община Асеновград, над с. Яворово, при хижа „Руен“, седем души не могат да достигнат до главния път. Започна провеждане на спасителна операция за извеждането им.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници