Емилия Радева с голямата награда „Аскеер“ на 23 май

Емилия Радева с голямата награда „Аскеер“ на 23 май
Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство ще получи актрисата Емилия Радева. Снимка: „Труд“
A A+ A++ A

Тази вечер ще бъдат връчени годишните награди за театрално изкуство „Аскеер“. По традиция официалната церемония ще се проведе в театър „Българска армия“ в навечерието на 24 май.

Постановката на Народния театър „Хамлет“ има най-много номинации за 23-те награди на фондация „Аскеер“. Спектакълът на режисьора Явор Гърдев е номиниран за най-добро представление, режисьор и главна мъжка роля на актьора Леонид Йовчев в ролята на датския принц, а също и за най-добра сценография и костюми. В категориите за най-добър спектакъл, както и за режисура, с „Хамлет“ ще се съревновават „Майките“ и „Търси се стар клоун“ на Ивайло Христов.

Постановката на Христов има номинация и за най-добра мъжка роля, която е едновременно за изпълнението на Марин Янев, Стефан Мавродиев и Илия Добрев.

Герасим Георгиев-Геро е номиниран в категорията за ролята си на Ганьо Балкански в „Господин Балкански“ на Бина Харалампиева в Младежкия театър. При жените „Аскеер“ за водеща роля са номинирани Елена Азалова, Жорета Николова и Илка Зафирова.

Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство ще получи актрисата Емилия Радева. Специалната награда почетен „Аскеер“, която се връчва всяка година, ще бъде връчена на професора по английска литература Александър Шурбанов, който издаде нов превод на Шекспировите трагедии.

Заради наградите „Аскеер“ движението днес в София ще бъде променено от 6 часа до полунощ. Забранява се престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Г. Бенковски“ между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Аксаков“ (източна страна) с изключение на колите на БНТ. От 19:45 ч. до 20:35 ч. на 23.05.2013 г. се забранява влизането на коли в двете посоки по ул. „Г. С. Раковски“ между бул. „Цар Освободител“ и ул. „Ген. Гурко“. От 19:30 часа до 21:00 часа на 23.05.2013 г. частично се променя маршрутът на тролейбусна линия № 9 както следва: от бул. „Васил Левски“ до пл. „Сточна гара“ и обратно по бул. “Васил Левски“, бул. „В.Левски“, бул. „П. Евтимий“ и по маршрута си. За горепосоченото време се закрива паркинг „синя зона“ и „служебен абонамент“.

#"Аскеер"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници