Стилиян Петров с мениджърски пост в Астън Вила

Стилиян Петров с мениджърски пост в Астън Вила
„Много съм развълнуван от това ново предизвикателство и желая да благодаря на клуба и на мениджъра Пол Ламбърт за това, че ми дадоха шанс да продължа връзката си с Вила, което за мен винаги е било и ще бъде привилегия", каза Стенли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стилиян Петров започва работа като асистент на наставника на резервния тим на Астън Вила Гордън Кауанс, съобщи клубът от Бирмингам, предава БГНЕС.

33-годишният бивш капитан на Вила и националния отбор на България обяви оттеглянето си от футбола на 9 май, след като се бори повече от година с акутната левкемия.

„Много съм развълнуван от това ново предизвикателство и желая да благодаря на клуба и на мениджъра Пол Ламбърт за това, че ми дадоха шанс да продължа връзката си с Вила, което за мен винаги е било и ще бъде привилегия", каза Стенли.

„В идните месеци ще започна да уча за изпитите за треньор и очаквам с нетърпение да започна работа с Гордън Кауанс, когото познавам и уважавам - истинска легенда на Вила", добави Стилиян.

„Моята надежда е да мога да помогна на Гордън с моя опит във футбола и да помогна на младите момчета да се развиват, да станат по-добри футболисти и по-добри хора. Има важни стойности, които винаги за били характерни за този отбор и ние ще продължаваме да ги защитаваме. Както съм казвал много пъти, клубът беше страхотен с мен, феновете също, президентът Ранди Лернър, директорът Питър Фолкнър, мениджърът, играчите, хората на „Бодимор" и „Вила Парк", сподели още бившият играч на ЦСКА и Селтик.

„Най-важното нещо за мен, но не поради сантиментални причини, е, че поемайки тази роля, аз мога да помогна и наистина искам да се занимавам с това. Мениджърът ми позволи да седна до него на пейката в неделя срещу Уигън, така че да видя как стоят нещата от гледната точка на мениджъра. Пътувах доста с тима и видях важни неща за подготовката на отбора и елементите на играта отблизо. Очаквам с нетърпение да започна да се обучавам в това ново за мен поле", продължи Стилиян.

„Всички знаят, че феновете на Вила бяха страхотни с мен и аз искам отново да благодаря на всички. Искам да използвам случая да благодаря и на феновете на Уигън. Бях шокиран от подкрепата, която усетих, когато слязох на терена. Всички станаха и ме аплодираха. Това беше мощна демонстрация на това колко обединителен може да бъде футболът. Благодаря на феновете на Уигън и на клуба Уигън, че направиха неделята специална за мен", добави Петров.

„Накрая, искам да благодаря на феновете по целия свят, защото знам колко феновете на клубове от различни страни ме приеха в сърцето си и бяха до мен по време на битката с болестта. Сега, аз ще давам отново всичко от себе си и в това ново поприще", завърши Стилиян Петров.

Кауанс и Стилиян Петров ще имат задачата да подготвят младите таланти от една от най-добрите академии в Англия за плавното им интегриране в първия състав на легендарния английски тим Астън Вила.

#Астън Вила #Стилиян Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино