Самоубиецът от „Нотр Дам“ – член на паравоенна групировка, враг на гейовете и имигрантите

Самоубиецът от „Нотр Дам“ – член на паравоенна групировка, враг на гейовете и имигрантите
Свидетели на самоубийството са станали около 1500 туристи от целия свят. Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Французите са в шок след показното самоубийство във вторник вечерта, когато известен писател и историк се застреля в парижката катедрала „Нотр Дам“, предаде Би Ти Ви.

Свидетели на самоубийството са станали около 1500 туристи от целия свят.

78-годишният Доминик Венер е вървял спокойно покрай хората, преди да извади автоматичен пистолет и да се застреля в главата.

Негови близки разкриват, че той е бил яростен противник на еднополовите бракове, които Франция практически узакони миналия месец.

Венер е и популярен автор на политически есета, в които защитава крайнодесни позиции.

В бележка в блога си, написана непосредствено преди самоубийството си, Венер критикува приетия преди дни от парламента със социалистическо мнозинство закон за легализиране на еднополовите бракове.

В посланието Венер обаче посочва, че още по-голяма и неизбежна опасност е имиграцията, която сравнява с великото преселение на народите.

Доминик Венер е бивш член на паравоенна организация, която се е борила срещу обявяването на независимостта на Алжир през 1962 г. Той е бил вкаран в затвора за 18 месеца като политически нежелателен заради своята роля в крайната организация и е освободен през 1962 г., съобщава в. „Дейли мейл“.

#Париж #Доминик Венер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино