ЧЕЗ: Надяваме се да узнаем истината в най-кратки срокове

ЧЕЗ: Надяваме се да узнаем истината в най-кратки срокове
„Ще окажем пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините за фаталния инцидент. Ще окажем и нужната финансова подкрепа на общината и семейството“, заяви Докладал. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

„Потресени сме от голямата трагедия в село Копривлен и се надяваме да узнаем истината в най-кратки срокове“, заяви регионалният управител на ЧЕЗ Петър Докладал по повод трагедията в с. Копривлен, където 10-годишния Ангел загина след токов удар.

„Изказваме най-искрени съболезнования на неговото семейство и близките му“, каза още Докладал.

„Разговарях лично с кмета на селото Иван Динчев и го помолих да предаде на семейството на загиналото дете нашата съпричастност с тяхната дълбока скръб. Уверих го, че оказваме и ще окажем пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините за фаталния инцидент. Ще окажем и нужната финансова подкрепа на общината и семейството“, добави регионалният мениджър на ЧЕЗ.

В момента се извършва оглед на мястото на инцидента и компетентните органи вземат веществени доказателства.

„Обръщаме се към нашите клиенти да бъдат бдителни и при забелязани нередности по съоръженията от мрежата да подават незабавно сигнали на денонощната информационна линия 0700 10 010, имейл адрес zaklienta@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти, на тел. 112 или при кметствата на общините“, посочват още от ЧЕЗ.

По данни на 64-годишния А. П от същото село около 19:00 часа на същата дата е бил извикан от деца, с които 10-годишното момче е играело на спортната площадка в двора на училището в селото.

При пристигане на място А. П. вижда детето да виси на метален кол, част от оградата на спортната площадка в двора на училището, като след това пада от нея.

Пристигналите на местопроизшествието полицейски служители установили, че в двора на учебното заведение в близост до спортната площадка има дървен стълб, през който преминават 4 проводника за електрическото захранване на училището, като единият от тях е бил прекъснат по средата.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на причините за инцидента продължава, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници