КНСБ се готви за ефективни стачни действия

КНСБ се готви за ефективни стачни действия
По информация на лидера на КНСБ Пламен Димитров в момента НЕК и ЕСО изпращат своите виждания до ключови предприятия, в които определят тяхното бъдеще като производствена програма участие в регулирания или свободния пазар. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Следващата седмица искаме да получим цялостна програма за развитие за цената на въглищата в ТЕЦ-овете и отделните мини, как ще се гарантират работните места и цената на енергийния микс за предприятията и потребителите да бъде поносима.

Ако това не стане, независимо че няма правителство, нашите структури вероятно ще започнат подписка за ефективни стачни действия. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров пред министъра на икономиката Асен Василев и останалите членове на обществения съвет към МИЕТ, предаде БГНЕС.

По информация на Димитров в момента НЕК и ЕСО изпращат своите виждания до ключови предприятия, в които определят тяхното бъдеще като производствена програма участие в регулирания или свободния пазар. Това за нас е не само прибързано, а категорично неприемливо, заяви синдикалистът.

На думите на Димитров министър Василев отговори, че трябва да има цялостно решение, а не да се работи на парче. „Докато няма такова решение, никое от парчетата не става. Всичко друго са прибързани действия, които нямат никаква градивна стойност“, добави той.

От МИЕТ декларираха, че никаква комуникация от страна на НЕК или ЕСО и предприятията не е била съгласувана с тях. От името на гражданската квота в съвета Ангел Славчев повтори предложението да се създаде работна група от юристи, които да разпишат рамки за създаване на обществен регулаторен съвет към ДКЕВР, който да има правото да налага вето над решенията на комисията.

Идеята бе подкрепена и от Пламен Димитров, който припомни, че искане за такъв надзорен съвет е било представено и от протестиращите миньори на 5 март. Министър Василев обаче отказа да обещае каквото и да е по това искане, като обясни, че такъв орган може да бъде създаден от следващото правителство.

#КНСБ #Пламен Димитров #МИЕТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници