Скандал в столичния общински съвет заради улица „Класова борба“

Скандал в столичния общински съвет заради улица „Класова борба“
Снимка: http://forum.gtsofia.info
A A+ A++ A

Общинските съветници от БСП поискаха оттеглянето на заместник-председателя на Столичния общински съвет Вили Лилков заради негови изказвания по време на обсъждането на предложение за смяна на името на ул. „Класова борба“, предаде БГНЕС.

Социалистите се противопоставиха на предложението улицата да бъде разделена и да носи имената на ген. Велизар Лазаров и ген. Иван Вълков и въпреки че предложението беше оттеглено, то стана повод за идеологически спор и размяна на реплики. Представителите на БСП се засегнаха от изказването на Лилков, че аргументите им звучат като „доводи на долни комунистически агитатори“.

Жельо Бойчев, за когото днешното заседание е последно в качеството му на общински съветник, тъй като е избран за депутат, заяви, че Лилков е избран за зам.-председател с подкрепата на БСП, а за момента вече съжаляват за тази подкрепа. „Оттук нататък групата на БСП ще счита, че СОС има 60 представители, няма как да приемем, че сред нас колега с такъв тип мислене, колега, който си позволи да каже, че сме представители на най-долните политически провокатори“, добави той.

Ако Лилков не се оттегли от поста на зам.-председател, ще инициираме процедура по неговото освобождаване, обеща избраният за депутат Бойчев. „Това, което чувам, показва и доказва един подход, който комунистите са имали към всеки с различно мислене от тях“, коментира Лилков заканите на социалиста. „Това означава точно този подход – КГБ-исткия - на заличаване на политически или друг опонент. За сетен път казвам, не се отказвам от нито една от думите, които казах за комунистите и тяхното поведение в миналото“, добави Лилков.

#София #общински съвет #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници