Делегация от Саудитска Арабия проучва възможностите за инвестиции у нас

Делегация от Саудитска Арабия проучва възможностите за инвестиции у нас
Снимка: Инфобизнес
A A+ A++ A

Делегация от град Джеда, Саудитска Арабия посети Българската търговско-промишлена палата и проведе среща с ръководството на палатата, съобщава в новия си брой бюлетинът на БТТП "Инфобизнес". Джеда е вторият по големина град в страната, след столицата Рияд и е най-голямото саудитско пристанище на Червено море.

Делегацията, водена от зам.-председателя на палатата на гр. Джеда - Мазин Батери, включваше предприемачи от секторите архитектура, недвижими имоти, хранително-вкусова промишленост, производство и търговия с облекла, здравеопазване и информационни технологии. На срещата присъстваха и представители на Българо-саудитския бизнес съвет (БСБС) - почетният председател Мохамед Сакър и зам.-председателите Недим Генджев и Стефан Йорданов.

От страна на БТПП участваха председателят Цветан Симеонов, зам.-председателят Георги Стоев и Янчо Янев – член на УС. Саудитската делегация е в България на проучвателно посещение с цел запознаване с икономическата ситуация в страната и възможностите за инвестиране.

Председателят на БТПП запозна гостите с дейностите на Палатата в подкрепа на бизнеса. Той подчерта, че всяка крачка е важна за развитието на стокообмена между България и Кралство Саудитска Арабия. Двете палати и в бъдеще ще си сътрудничат за ускоряването на това развитие.

Мазин Батери представи дейността на палатата на Джеда, която е със 70-годишна история и около 65 000 членове. Предприемачите от Джеда представиха своята дейност. Те бяха запознати поотделно, съобразно заявените интереси, с развитието на конкретни сектори от българската икономика.

#БТТП #Саудитска Арабия #делегация #среща #бизнес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници