Започва нова процедура по приватизацията на ВМЗ - Сопот

Започва нова процедура по приватизацията на ВМЗ - Сопот
Предишната процедура по продажбата на ВМЗ - Сопот, завърши неуспешно след като единственият купувач, останал до края в нея, внесе само обвързваща оферта, но не и депозит. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви нова процедура за приватизацията на 100% от ВМЗ-Сопот, съобщава „Дневник".

Предишната процедура по продажбата на ВМЗ - Сопот, завърши неуспешно след като единственият купувач, останал до края в нея, внесе само обвързваща оферта, но не и депозит.

Документите за конкурса могат да се закупуват до 40-я ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник. Информационният меморандум ще бъде предоставен на кандидатите, които са закупили конкурсната документация, подписали са декларацията за неразгласяване на информация и отговарят на предварителни квалификационни изисквания.

Изискванията за стратегически инвеститор са да осъществява производство на отбранителна продукция, да има сертифицирана система за управление на качеството по ISO, да има права за извършване на самостоятелна дейност с износ, внос и трансфер на оръжие, както и да има приходи от продажби не по-малко от 60 млн. лева общо за последните 3 финансови години.

Ако кандидат-купувачът е консорциум, то той трябва да е юридическо лице - обединение между стратегически инвеститор и други лица, като стратегическият инвеститор трябва да притежава поне 70% от капитала на консорциума, да упражнява контрол и да е получил разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво „Секретно".

Право да получат сертификат за регистрация имат само кандидатите, които отговарят или на предварителните квалификационни изисквания за стратегически инвеститор, или на условията за консорциум.

Срокът за подаване на обвързващи оферти е шест месеца от датата на обнародване на решението в Държавен вестник, а депозитът за участие е в размер на 1 милион лева.

#ВМЗ - Сопот #приватизация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници